Even voorstellen…

Mijn naam is Katja Keuning, 45 jaar en woonachtig in Prinsenbeek, nabij Breda, samen met mijn man en zoontjes van 11 en 13 jaar.

Na mijn opleiding tot Socioloog ben ik al meer dan 20 jaar actief in Zorg en Welzijnsland in de regio West Brabant. Hierbij heb ik diverse functies bekleed variërend van activiteitenbegeleider, vrijwilligerscoördinator en heb ik jarenlang innovatieve welzijnsprojecten opgezet. Doel van deze projecten was een preventieve functie om ouderen mobiel en vitaal te houden en waren gelegen in:

  • opzetten van diensten zoals boodschappen-, vervoers- en klussendiensten
  • opzetten van cursussen zoals rollator-, lotgenoten-, voor de geraniums cursussen

Daarnaast heb ik diverse management functies bekleed o.a. bij Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom en heb ik een groot netwerk in Zorg- en Welzijnsland en bij Gemeenten.

Momenteel ben ik o.a. werkzaam bij het Steunpunt Mantelzorg in Bergen op Zoom daar zet ik mijn expertise m.b.t het motiveren en begeleiden van vrijwilligers in om mantelzorgers te ontlasten. In mijn huidige functie zie ik wat mantelzorgers allemaal moeten doen:  Ik merk dat veel mantelzorgers zo druk zijn met het daadwerkelijke zorgen dat de regeltaken, welke zeker niet onbelangrijk zijn, naar de achtergrond verdwijnen. Ik ben van mening dat mantelzorgers met de juiste ondersteuning minder snel overbelast zullen raken.

Daarnaast ben ik docent op de deeltijdopleiding Social work en op de opleiding Mantelzorgmakelaar bij PostMDopleidingen.

Graag zet ik mijn expertise in om mantelzorgers te helpen bij de regeltaken en het krijgen van balans in hun leven.

In januari 2018 ben ik de opleiding tot Mantelzorgmakelaar gaan volgen. Hier heb ik, in combinatie met mijn vele jaren praktijkkennis, geleerd wat de behoeften zijn van mantelzorgers en welke wegen bewandelt dienen te worden om ondersteuning te krijgen. Door het volgen van deze studie heb ik me aan kunnen sluiten bij de beroepsvereniging voor mantelzorgmakelaars de BMZM

Vaak wordt er tegen mij gezegd dat het zo fijn is dat ik een zakelijke inslag heb binnen een welzijnsomgeving. Dit en mijn doorzettingsvermogen, het vermogen om mensen te enthousiasmeren en motiveren en mijn ervaring binnen het werken in welzijnsland maken dat ik een waardevolle aanvulling kan zijn op de ondersteuning van mantelzorgers.

U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor meer informatie. Meer informatie vindt u hier

Mantelzorgmakelaar Breda e.o

Mantelzorgmakelaar Breda E.o. is actief in de regio Breda, Prinsenbeek, Oosterhout, Chaam, Rijen, Rucphen en Etten-leur.

Ik ben geregistreerd bij registerplein en mijn praktijk is lid van de BCMB en de BMZM

BCMBRegisterplein